Over ons

Even voorstellen

Wil jij je bachata naar een hoger niveau brengen? Of ben je nieuw in het dansen en wil je het graag leren? Dan ben je hier op het goede adres!

Dominicaanse bachata bevat veel snel voetenwerk. Maar het is zo veel meer dan dat. Het kan snel zijn, maar zeker ook langzaam. Dominicaanse bachata betekent voor mij passie, sensualiteit, muzikaliteit, attitude en vooral  vrij zijn en op gaan in de muziek. 

Mijn ervaring met dansen

Toen ik klein was draaide mijn moeder een CD van Juan Luis Guerra (een bekende bachata zanger) helemaal grijs. Tot ik er gek van werd zelfs, want op die leeftijd was ik nog niet zo’n fan.

(nu wel! Zijn muziek is zeker aan te raden, dus zoek het vooral op mocht je het nog niet kennen). Al dansend werden mijn broer en ik naar bed gebracht. Op jonge leeftijd deed ik ook al mee aan de kinder salsa les. Daarna heb ik er een tijdje niet veel mee gedaan, tot op 15 jarige leeftijd ik weer eens binnen stapte bij de dansschool voor salsalessen en het dansvirus toesloeg. Vanaf dat moment ben ik non-stop aan het dansen geweest, in huis, op de dansschool, op feestjes, maar ook in het buitenland op verschillende internationale congressen festivals. Nu dans ik van alles, van Salsa tot Merengue tot Kizomba tot Bachata, maar een paar jaar geleden wakkerde mijn liefde voor Bachata echt aan en dat is sinds dat moment ook niet meer te blussen. Het heerlijke aan Bachata vind ik dat je op alle instrumenten kunt dansen.

Als je het liedje echt voelt en precies de muziek kunt pakken met je danspasjes, dat is het beste gevoel dat er bestaat. 

Mijn liefde voor dramatische gitaarsolo’s ontstond ook al op jonge leeftijd. Ik heb namelijk bijna 10 jaar gitaarles gehad en hield ervan om solo’s van Santana te spelen. Bachata bevat ook heel veel gitaar.

Het is alsof de gitaar het verhaal verteld, in een taal die veel verder gaat dan Nederlands of Spaans; het is een taal die iedereen begrijpt.

De laatste jaren heb ik vooral mijn techniek en kennis heel erg vergroot. Ik heb lessen gevolgd bij internationale docenten en dominican natives. Zeker the best of the best! Vorig jaar heb ik een maand doorgebracht op de Dominicaanse Republiek en ook zo veel mogelijk Spaans geleerd. Ik ben niet alleen verliefd op de dans, maar ook op het eiland en op de cultuur. 

Ik help je graag op weg of om verder te komen! Stuur mij gerust een berichtje. 

Laten we praten!

Paul Boschman

Hola, 

Mijn naam is Paul Boschman. Ik ben geboren in Suriname. Ik ben opgegroeid met Salsa muziek en heb op heel veel gedanst, maar op een andere manier. In 1997 begon in te luisteren naar de Bachata muziek, maar ik had de dansstijl nog nooit gezien. In het jaar 2013 vroeg een collega mij of ik mee ging naar Club Fiera. Ik vroeg hem wat voor feest het is en hij zei Bachata, Salsa en Kizomba. Ik zei hem dat ik mee ga en ja hoor, ik was meteen weg van de muziek en het was een hele leuke ervaring. Ik ging elk weekend dansen met mijn collega’s en kennissen naar bijvoorbeeld Copacabana, Westergasfabriek en noem maar op. Een collega is toen bij mij thuis geweest een heeft mij de basisstapjes geleerd. Het dansen werd ook veel leuker, en beter. Ik was er elke dag mee bezig en keek veel naar Youtube. OP een avond ging ik naar Copacabana en zag ik de Dominicaanse stijl en ik zag veel van de arm bewegingen en ik zei tegen mijn collega ‘dit vind ik leuk, ik ga voor deze stijl.’ Dit is mijn ding en hier kan ik mij in vinden.

Op een gegeven moment heb ik besloten om bootcamps te volgen bij Club Fiera en zo ben ik steeds beter gaan dansen. Sindsdien ben ik druk bezig geweest met Bachata bootcamps, tot dat ik op een gegeven moment door Nucita de Los Santos en Gilbert Ismael gevraagd werd om te assisteren tijdens de lessen. Wat een eer! 

Ik heb Evi Kulker van FlowFeliz leren kennen op de dansvloer en geef nu met haar ruim anderhalf jaar Bachata workshops en Bootcamps. Mijn doel is om mijn passie en plezier voor het dansen te delen en mensen te laten genieten, groeien, bewegen en glimlachen. 

Een dag niet gedanst is een dag niet geleefd! 

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram