Over mij

Even voorstellen

Wil jij je bachata naar een hoger niveau brengen? Of ben je nieuw in het dansen en wil je het graag leren? Dan ben je hier op het goede adres!

Dominicaanse bachata bevat veel snel voetenwerk. Maar het is zo veel meer dan dat. Het kan snel zijn, maar zeker ook langzaam. Dominicaanse bachata betekent voor mij passie, sensualiteit, muzikaliteit, attitude en vooral  vrij zijn en op gaan in de muziek. 

Mijn ervaring met dansen

Toen ik klein was draaide mijn moeder een CD van Juan Luis Guerra (een bekende bachata zanger) helemaal grijs. Tot ik er gek van werd zelfs, want op die leeftijd was ik nog niet zo’n fan.

(nu wel! Zijn muziek is zeker aan te raden, dus zoek het vooral op mocht je het nog niet kennen). Al dansend werden mijn broer en ik naar bed gebracht. Op jonge leeftijd deed ik ook al mee aan de kinder salsa les. Daarna heb ik er een tijdje niet veel mee gedaan, tot op 15 jarige leeftijd ik weer eens binnen stapte bij de dansschool voor salsalessen en het dansvirus toesloeg. Vanaf dat moment ben ik non-stop aan het dansen geweest, in huis, op de dansschool, op feestjes, maar ook in het buitenland op verschillende internationale congressen festivals. Nu dans ik van alles, van Salsa tot Merengue tot Kizomba tot Bachata, maar een paar jaar geleden wakkerde mijn liefde voor Bachata echt aan en dat is sinds dat moment ook niet meer te blussen. Het heerlijke aan Bachata vind ik dat je op alle instrumenten kunt dansen.

Als je het liedje echt voelt en precies de muziek kunt pakken met je danspasjes, dat is het beste gevoel dat er bestaat. 

Mijn liefde voor dramatische gitaarsolo’s ontstond ook al op jonge leeftijd. Ik heb namelijk bijna 10 jaar gitaarles gehad en hield ervan om solo’s van Santana te spelen. Bachata bevat ook heel veel gitaar.

Het is alsof de gitaar het verhaal verteld, in een taal die veel verder gaat dan Nederlands of Spaans; het is een taal die iedereen begrijpt.

De laatste jaren heb ik vooral mijn techniek en kennis heel erg vergroot. Ik heb lessen gevolgd bij internationale docenten en dominican natives. Zeker the best of the best! Vorig jaar heb ik een maand doorgebracht op de Dominicaanse Republiek en ook zo veel mogelijk Spaans geleerd. Ik ben niet alleen verliefd op de dans, maar ook op het eiland en op de cultuur. 

Ik help je graag op weg of om verder te komen! Stuur mij gerust een berichtje. 

Laten we praten!

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram